Křupavé bramborové dukátky
Recepty, PřílohySuroviny
- 3 velké vařené brambory
- 1 vejce
- 1 lžička Solamylu
- sůl
- muškátový oříšek
- petrželová nať
- olej na smažení
Postup Křupavé bramborové dukátky
Postup přípravy receptu
-
Vařené brambory nastrouháme na hrubé straně struhadla, dáme do mísy, prosypeme solamylem, osolíme, přidáme špetku strouhaného muškátového oříšku a najemno nakrájenou petrželovou nať.
Poté přidáme žloutek a směs lehce promícháme. Bílek vyšleháme na sníh a lehce vmícháme do brambor.
Ze směsi vykrajujeme lžící hrudky, které trochu rozmáčkneme vidličkou, a smažíme na oleji z obou stran dozlatova. Opečené dukátky necháme okapat na ubrousku.