Křupavé bramborové dukátky

Recepty, Přílohy

Suroviny

3 velké vařené brambory
1 vejce
1 lžička Solamylu
sůl
muškátový oříšek
petrželová nať
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Vařené brambory nastrouháme na hrubé straně struhadla, dáme do mísy, prosypeme solamylem, osolíme, přidáme špetku strouhaného muškátového oříšku a najemno nakrájenou petrželovou nať.

  2. Poté přidáme žloutek a směs lehce promícháme. Bílek vyšleháme na sníh a lehce vmícháme do brambor.

  3. Ze směsi vykrajujeme lžící hrudky, které trochu rozmáčkneme vidličkou, a smažíme na oleji z obou stran dozlatova. Opečené dukátky necháme okapat na ubrousku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!