Hovězí plátky na zelenině a houbách
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 6 plátků hovězího zadního
- 3 cibule
- 2 mrkve
- 1/4 celeru
- 5 stroužků česneku
- hrstka sušených hub
- snítka oregana
- rozmarýn
- 3 kuličky nového koření
- 1 bobkový list
- špetka kmínu
- sůl
- pepř
- plnotučná hořčice
- vývar nebo Masox
- mouka na zahuštění
- olej
- Na knedlíky
- 1/2 kg hrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 2 housky
- 300-400 ml vody
- petrželka
- pažitka
- sůl
Postup Hovězí plátky na zelenině a houbách
Postup přípravy receptu
-
Orestujeme cibulku jako na guláš a předáme ji do PH, plátky hovězího masa naklepeme, osolíme, opepříme, pomažeme plnotučnou hořčicí a obalíme v hladké mouce.
Na trošce oleje opečeme zprudka maso a přendáme ho do PH, na výpeku orestujeme nakrájenou mrkev, celer a česnek a vše přidáme do PH k masu a cibuli. Přidáme bobkový list, nové koření, kmín, osolíme a opepříme.
Zalijeme vývarem a necháme pomalit na II stupeň. Pomalíme asi 4 hodiny, po dvou hodinách promícháme a přidáme houby a svazeček bylinek (rozmarýn a oregano).
Po 4 hodinách vyjmeme bylinky a omáčku v případě potřeby zahustíme a dochutíme.
Podávala jsem s houskovým knedlíkem: housky nakrájíme na kostičky, bylinky nasekáme a vše smícháme s hrubou moukou a práškem do pečiva, solí a vodou. Vaříme 20 minut. Jsou takové hutnější, ale vždycky se povedou.