Hovězí plátky na zelenině a houbách

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

6 plátků hovězího zadního
3 cibule
2 mrkve
1/4 celeru
5 stroužků česneku
hrstka sušených hub
snítka oregana
rozmarýn
3 kuličky nového koření
1 bobkový list
špetka kmínu
sůl
pepř
plnotučná hořčice
vývar nebo Masox
mouka na zahuštění
olej
Na knedlíky
1/2 kg hrubé mouky
1 prášek do pečiva
2 housky
300-400 ml vody
petrželka
pažitka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Orestujeme cibulku jako na guláš a předáme ji do PH, plátky hovězího masa naklepeme, osolíme, opepříme, pomažeme plnotučnou hořčicí a obalíme v hladké mouce.

  2. Na trošce oleje opečeme zprudka maso a přendáme ho do PH, na výpeku orestujeme nakrájenou mrkev, celer a česnek a vše přidáme do PH k masu a cibuli. Přidáme bobkový list, nové koření, kmín, osolíme a opepříme.

  3. Zalijeme vývarem a necháme pomalit na II stupeň. Pomalíme asi 4 hodiny, po dvou hodinách promícháme a přidáme houby a svazeček bylinek (rozmarýn a oregano).

  4. Po 4 hodinách vyjmeme bylinky a omáčku v případě potřeby zahustíme a dochutíme.

  5. Podávala jsem s houskovým knedlíkem: housky nakrájíme na kostičky, bylinky nasekáme a vše smícháme s hrubou moukou a práškem do pečiva, solí a vodou. Vaříme 20 minut. Jsou takové hutnější, ale vždycky se povedou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!