Medová krkovička pečená v pivu
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky krkovice s kostí
- 3 cibule
- 2 lžíce tekutého medu
- 2 lžíce Teriyaki omáčky
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 50 ml olivového oleje
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce kečupu
- chilli papričku (nakrájenou nadrobno)
- čerstvě mletý pepř
- 250 ml světlého piva (zde Budvar)
- sůl dle chuti
Postup Medová krkovička pečená v pivu
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny na marinádu prošleháme v misce, ve které pak budeme maso marinovat přes noc. Plátky krkovice omyjeme, osušíme, ale nenaklepáváme. Vložíme do marinády a pořádně ji do masa vetřeme. Nádobu uzavřeme a necháme do rána odpočívat v ledničce.
Cibuli nakrájíme na půl nebo kolečka, polovinu vyskládáme do pekáče, vložíme maso, zasypeme zbytkem cibule, podlijeme částí piva, přiklopíme a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme cca 40 minut, průběžně podléváme pivem. Poté sundáme poklici a dopékáme na barvičku dalších cca 20 minut. Podle chuti dosolíme. Podáváme s jakkoliv upravenými bramborami. My jsme k tomu měli bramborovou kaši.