Broskvové čatní
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 500 g broskví (měla jsem 3 velké)
- 1 jablko
- 2 česneky
- 1 cibule
- 130 g cukru -dala jsem méně
- 3 hřebíčky
- 1/2 lžičky skořice
- 1/2 lžičky kardamomu
- kousek čerstvého zázvoru nebo 1/2 lžičky sušeného
- 1 citronová šťáva
- 23O ml jablečného octa -může být běžně používaný
- 1/2 lžičky drceného kmínu
Postup Broskvové čatní
Postup přípravy receptu
-
Broskve nakrájíme na kostičky, cibuli, česnek a jablko nasekáme na menší kousky, dáme do kastůlku, přidáme veškeré koření, cuk, ocet, šťávu z citronu a vaříme dokud se nám tekutina nezredukuje, aby čatní bylo hustější.
Suroviny tak napůl rozvařené, je to tak 25-30 minut.
Můžeme dochutit a slít do skleničky a do vypotřebování uchováváme v lednici.