Broskvové čatní

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

500 g broskví (měla jsem 3 velké)
1 jablko
2 česneky
1 cibule
130 g cukru -dala jsem méně
3 hřebíčky
1/2 lžičky skořice
1/2 lžičky kardamomu
kousek čerstvého zázvoru nebo 1/2 lžičky sušeného
1 citronová šťáva
23O ml jablečného octa -může být běžně používaný
1/2 lžičky drceného kmínu

Postup přípravy receptu

  1. Broskve nakrájíme na kostičky, cibuli, česnek a jablko nasekáme na menší kousky, dáme do kastůlku, přidáme veškeré koření, cuk, ocet, šťávu z citronu a vaříme dokud se nám tekutina nezredukuje, aby čatní bylo hustější.

  2. Suroviny tak napůl rozvařené, je to tak 25-30 minut.

  3. Můžeme dochutit a slít do skleničky a do vypotřebování uchováváme v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!