Letní ovoce zapečené s bílou čokoládou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 300 g směsi letního ovoce (jahody, maliny, borůvky, angrešt, rybíz)
- kůra z poloviny dobře omytého citrónu
- 150 ml smetany ke šlehání
- 100 g bílé čokolády
- moučkový cukr
Postup Letní ovoce zapečené s bílou čokoládou
Postup přípravy receptu
-
Ovoce rozdělíme do třech malých zapékacích misek, posypeme citrónovou kůrou a dáme chladit.
Čokoládu nalámeme na kostičky a vložíme do misky. Smetanu nalijeme do kastrůlku a přivedeme téměř k varu. Odstavíme a nalijeme ji na připravenou čokoládu. Mícháme, dokud se čokoláda zcela nerozpustí, pak ji necháme chvilku odstát, aby trochu zhoustla.
Gril v troubě rozehřejeme na nejvyšší teplotu. Čokoládovou smetanu rovnoměrně rozdělíme na ovoce v miskách, do každé misky přijde asi 6 lžic. Ovoce navrchu ocukrujeme moučkovým cukrem, misky vložíme do rozpálené trouby a zapékáme 4-5 minut. Vyjmeme z trouby a horké ihned podáváme. Spojení horkého ovoce a čokoládové smetany je báječné.