Letní salát s vejcem a křupavým krůtím masem

Recepty, Saláty

Suroviny

krůtí (kuřecí) maso
1 hlávka listového salátu
vařené vejce natvrdo
(na osobu 1vejce)
sůl
koření na saláty
1/2 salátove okurky
1 plátek tvrdého sýra (jakýkoliv)
1/2 červené cibule
česneková omáčka nebo česnekový dip
citron na pokapáni

Postup přípravy receptu

  1. Uvarene vejce nakrajime na kousky, salatovou okurku oloupeme, a nakrajime na kolecka. Salat omyjeme, vyzdimeme z nej vodu a listy klademe na talir. Pridame nakrajenou okurku s vejci, trochu osolime a posypeme korenim na salaty. Platek syra nakrajime na male kousky - ctverecky a pridame k salatu. Salat na taliri nemichame. Jen vsechny suroviny pokladame spolu na talir.

  2. Kruti maso nebo kureci nakrajime na gulasove kostky, osolime, opeprime. Na panev dame 2 lzice oleje a maso smazime dozlatova.

  3. Usmazene kousky masa pridame na povrch pripraveneho salatu na talitri. Nakonec pokapeme stavou s citronu a polejeme vse pripravene cesnekovou omackou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!