Letní salát s vejcem a křupavým krůtím masem
Recepty, SalátySuroviny
- krůtí (kuřecí) maso
- 1 hlávka listového salátu
- vařené vejce natvrdo
- (na osobu 1vejce)
- sůl
- koření na saláty
- 1/2 salátove okurky
- 1 plátek tvrdého sýra (jakýkoliv)
- 1/2 červené cibule
- česneková omáčka nebo česnekový dip
- citron na pokapáni
Postup Letní salát s vejcem a křupavým krůtím masem
Postup přípravy receptu
-
Uvarene vejce nakrajime na kousky, salatovou okurku oloupeme, a nakrajime na kolecka. Salat omyjeme, vyzdimeme z nej vodu a listy klademe na talir. Pridame nakrajenou okurku s vejci, trochu osolime a posypeme korenim na salaty. Platek syra nakrajime na male kousky - ctverecky a pridame k salatu. Salat na taliri nemichame. Jen vsechny suroviny pokladame spolu na talir.
Kruti maso nebo kureci nakrajime na gulasove kostky, osolime, opeprime. Na panev dame 2 lzice oleje a maso smazime dozlatova.
Usmazene kousky masa pridame na povrch pripraveneho salatu na talitri. Nakonec pokapeme stavou s citronu a polejeme vse pripravene cesnekovou omackou.