Broskvové řezy s pudinkem

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 vejce
3 lžíce krupicového cukru
špetka soli
3 lžíce polohrubé mouky
1 lžíce kakaa
1 lžička kypřícího prášku nebo sody
broskve kompot (820 g)
400 g zakysané smetany18%
200 g smetany ke šlehání
1 -2 vanilkové cukry
2 vanilkové pudinky
1 rovná lžíce cukru
1,5 hrnku šťávy z kompotu
1,5 hrnku vody

Postup přípravy receptu

  1. Zapneme troubu na 170° C. Ušleháme celá vejce s cukrem a špetkou soli do husté pěny a pomocí ruční metličky postupně vmícháme mouku promíchanou s kakaem a práškem. Těsto vlijeme do pekáčku (23x32 cm) vyloženého papírem na pečení i boky. Dáme péct cca 20 minut (podle trouby, zkusíme špejlí). Hotový plát necháme na mřížce zcela vychladnout. Můžeme, ale nemusíme, pokapat rumem.

  2. Zatím slijeme broskve a necháme okapat na sítku, šťávu uchováme (bylo jí 1,5 hrnku). Okapané broskve nakrájíme na plátky.

  3. Ušleháme hustou šlehačku s vanilkovým cukrem a vmícháme zakysanou smetanu. Vzniklý krém natřeme na vychladlé těsto v pekáčku, urovnáme stěrkou a poklademe plátky broskví. Dáme na chvilku, asi15 minut, do mrazáku. Ke šťávě přidáme stejné množství vody (trochu dáme stranou), dle chuti přidáme cukr a přivedeme k varu. Ve zbylé troše vody rozmícháme 2 sáčky pudinku, vmícháme do vřelé směsi a za stálého míchání krátce povaříme. Mírně zchladlý, ale ještě roztíratelný pudink, nalijeme na broskve. Necháme v chladu ztuhnout a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!