Vepřová krkovice s fazolkami na medu a pečenými brambory

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřové krkovice
250 g fazolek
200 g brambor
bylinkové máslo ve formě
řepkový olej
máslo
med
sojová omáčka
česnek
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Předem rozměklé máslo smícháme s bylinkami, česnekem a solí. Lžičkou vložíme do formičky. Necháme odležet v lednici.

  2. Umyté, potřené olejem a nakrájené brambory na kolečka dáme péct na 200°C do trouby, cca na 25 min.

  3. Krkovičku omyjeme a potřeme olejem.

  4. Na předem rozpálené pánvičce zprudka opečeme z obou stran, aby se maso zatáhlo (cca 3 min.). Necháme odležet.

  5. Brambory otočíme. Maso posolíme, opepříme a na posledních 10 min. je přiložíme k bramborám a překryjeme alobalem.

  6. Na šťávě z masa orestujeme fazolky na másle a ochutíme sojovou omáčkou, medem a pepřem.

  7. Bylinkovým máslem dochutíme brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!