Zdravý celozrnný koláč s tvarohem a jablky

Recepty, Moučníky

Suroviny

těsto:
• 1 hrnek ovesných vloček
• 1 hrnek celozrnné mouky (smíchala jsem žitnou a pšeničnou)
• 2 lžičky prášku do pečiva (bez fosfátů)
• 1 lžíce medu (nebo třtinového cukru)
• 1/2 hrnku vlažného mléka
• vejce
• 1/4 - 1/2 hrnku vlažné vody (na doředění)
krém:
• 3 jablka (použila jsem 2 + 1 hrušku)
• 250 g tvarohu ve vaničce
• žloutek
• 2 lžičky skořice
(případně med/třtinový cukr)

Postup přípravy receptu

  1. Ovesné vločky rozmixujeme a smícháme s ostatními surovinami na těsto. Musí být spíše hustší (nemělo by se rozlít, ale rozetřít stěrkou). Dáme do střední formy a pečeme asi 10-15 minut na 180°C.

  2. Připravíme si tvarohový krém. nastrouháme jablka, přidáme tvaroh, žloutek a skořici a případně dle chuti osladíme.

  3. Těsto po 10 minutách vytáhneme, natřeme náplň a společně pečeme ještě asi 15 minut - tvaroh musí být lehce do hněda.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!