Zdravý celozrnný koláč s tvarohem a jablky
Recepty, MoučníkySuroviny
- těsto:
- • 1 hrnek ovesných vloček
- • 1 hrnek celozrnné mouky (smíchala jsem žitnou a pšeničnou)
- • 2 lžičky prášku do pečiva (bez fosfátů)
- • 1 lžíce medu (nebo třtinového cukru)
- • 1/2 hrnku vlažného mléka
- • vejce
- • 1/4 - 1/2 hrnku vlažné vody (na doředění)
- krém:
- • 3 jablka (použila jsem 2 + 1 hrušku)
- • 250 g tvarohu ve vaničce
- • žloutek
- • 2 lžičky skořice
- (případně med/třtinový cukr)
Postup Zdravý celozrnný koláč s tvarohem a jablky
Postup přípravy receptu
-
Ovesné vločky rozmixujeme a smícháme s ostatními surovinami na těsto. Musí být spíše hustší (nemělo by se rozlít, ale rozetřít stěrkou). Dáme do střední formy a pečeme asi 10-15 minut na 180°C.
Připravíme si tvarohový krém. nastrouháme jablka, přidáme tvaroh, žloutek a skořici a případně dle chuti osladíme.
Těsto po 10 minutách vytáhneme, natřeme náplň a společně pečeme ještě asi 15 minut - tvaroh musí být lehce do hněda.