Zkuste škvarkový chleba bez mouky
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 20 dkg škvarků - ideálně je vyškvařte, ale dají se i koupit kvalitní u spolehlivého řezníka
- 50 g slunečnicových semínek
- 50 g lahůdkového sušeného droždí (to co nekyne a prodává jako doplněk stravy, já ho dávala proto, abych měla sypkou hmotu místo mouky
- 50 g lněné mouky
- 4 PL psyllia
- 3 vejce
- 5 dkg strouhaného sýra
- -------------------
- tučný jogurt dle potřeby cca 200 gr
- sádlo dle potřeby /cca 2 PL/
Postup Zkuste škvarkový chleba bez mouky
Postup přípravy receptu
-
Troubu rozehřejte na 170 stupňů. Škvarky pokrájejte na menší kousky nebo je hoďte na chvilinku do mixeru, ale neudělejte z nich mouku, je třeba, abyste měli kousky na skus i sypkou hmotu.
Poté v míse vymíchejte se všemi surovinami.
Když těsto nedrží pohromadě, doplňte jej do tuhé, ale držící konzistence tučným jogurtem a sádlem. Já jsem na tuto várku doplnila celý tučný jogurt 200 g a přidala dvě lžíce sádla.
Těsto dejte do formy. Já na chleby používám výhradně silikonové. Nemusí se vymazávat, vysypávat moukou a při drobné nekokonalosti vás podrží:-).
Na nic nečekejte a dejte péct na cca 55 minut. Výsledkem bude hutný, výživný a skvěle chutnající LCHF chleba.