Citrónové brambory (v remosce)

Recepty, Přílohy

Suroviny

Podle počtu strávníků:
brambory
citrón
čerstvý rozmarýn
neloupaný česnek
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Pěkné, zdravé brambory dobře omyjeme a nakrájíme na měsíčky.

  2. Česnek rozdělíme na stroužky, opláchneme a lehce mu narušíme slupku. Citrón dobře omyjeme a kousek ho nakrájíme na půlkolečka.

  3. Smícháme vše rovnou v remosce - brambory, česnek, citrón, rozmarýn, sůl a pepř, zakápneme olejem a ještě promíchneme.

  4. Upečeme (během pečení 2x opatrně promíchneme) a můžeme podávat jak samotné, tak jako přílohu k rybám - u nás byl holandský pstruh (stříbrnice), jen osolený, okmínovaný, zaprášený hladkou moukou a usmažený.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!