Pařížské tyčinky od maminky
Recepty, CukrovíSuroviny
- Základní těsto:
- 25 dkg cukru
- vanilka
- 20 dkg mletých vlašských ořechů
- špetka skořice
- špetka citronové kůry
- 5 lžic mletých piškotů
- 1 celé vejce
- 1 žloutek
- 1 lžíce rybízové marmelády
- Poleva:
- 20 dkg cukru
- vanilka
- 1 bílek
- šťáva z 1/2 citronu
Postup Pařížské tyčinky od maminky
Postup přípravy receptu
-
Všechny suché suroviny na těsto spolu smícháme, přidáme ostatní a zpracujeme, nejlépe na podložce rukou. Necháme uležet asi 2 hodiny, v chladu ve fólii. Zatím v horké vodní lázni ušleháme bílek s cukrem a citronovou šťávou do tuhého sněhu.
Těsto rozpůlíme a z každé poloviny vytvoříme váleček o průměru asi 1,5 cm. Ten rozválíme na pruh vysoký 4 mm, široký 5 cm a potřeme stejně silnou vrstvou polevy. Necháme mírně! zaschnout.
Pak krájíme nožem - rychlým tahem na proužky asi 1,5 cm široké, (nůž pokaždé otřu o vlhký ubrousek) Klademe na plech s pečícím papírem, pečeme na 150°C/asi 15 min.