Treska (filé) se sezamovou krustou

Recepty, Ryby

Suroviny

4 kousky aljašské tresky
citron - šťáva
sůl
hrst strouhanky
4 lžičky sezamových semínek
3 lžičky sójové omáčky
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Filé osušíme, zakapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme chvíli odpočinout.

  2. Mezitím si na pánvičce nasucho opražíme sezamové semínka do světle hnědé barvy, zalijeme sójovou omáčkou, promícháme a zasypeme strouhankou, kterou také chvilku opražíme.

  3. Rybu obalíme ve směsi strouhanky, jemně vtlačíme a vložíme na plech vyložený pečícím papírem, na který jsme dali plátky másla.

  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 150 stupňů asi 10 minut, poté opatrně otočíme a pečeme ještě dalších 10 minut. Můžeme podávat třeba s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!