Treska (filé) se sezamovou krustou
Recepty, RybySuroviny
- 4 kousky aljašské tresky
- citron - šťáva
- sůl
- hrst strouhanky
- 4 lžičky sezamových semínek
- 3 lžičky sójové omáčky
- máslo
Postup Treska (filé) se sezamovou krustou
Postup přípravy receptu
-
Filé osušíme, zakapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme chvíli odpočinout.
Mezitím si na pánvičce nasucho opražíme sezamové semínka do světle hnědé barvy, zalijeme sójovou omáčkou, promícháme a zasypeme strouhankou, kterou také chvilku opražíme.
Rybu obalíme ve směsi strouhanky, jemně vtlačíme a vložíme na plech vyložený pečícím papírem, na který jsme dali plátky másla.
Pečeme v troubě vyhřáté na 150 stupňů asi 10 minut, poté opatrně otočíme a pečeme ještě dalších 10 minut. Můžeme podávat třeba s bramborovou kaší.