Vynikající nutelové řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
5 vajíček
5 polévkových lžic krystalového cukru
5 polévkové lžíc polohrubé mouky
1/2 prásku do pečiva
trošku oleje
2 polévkové lžíce kakaa
PRVNÍ NAPLN:
6 dcl mléka
2 vanilkové pudinky
200 g nutely
180 g krystalového cukru
150 g másla
KARAMELOVÁ ŠLEHAČKA:
4 polévkové lžíce cukru krystal
3 dcl mléka
2 šlehačky v prášku
PAŘÍŽSKÁ ŠLEHAČKA
2x balení tmavých BEBE sušenek
tabulka bílé čokolády

Postup přípravy receptu

  1. Den dopředu si připravíme základ na karamelovou šlehačku. 4 polévkové lžíce upálíme na karamel (na nízkém ohni,pozvolna necháme rozpustit cukr), potom přilijeme 3 dcl mléka (pozor, všechno se nám smíchá dohromady, ale pomalu se karamel v mléce rozpustí).

  2. Necháme vychladnout a do druhého dne ji necháme v lednici. Druhý den v mléce vyšleháme dvě šlehačky v prášku a máme hotovou karamelovou šlehačku.

  3. Upečeme si piškot. Bílky vyšleháme na tuhý sníh,potom přidáme cukr, žloutky, kakao, trošku oleje a nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva. Těsto vlijeme na plech s pečícím papírem a pozvolna upečeme.

  4. NÁPLŇ: Z mléka,cukru a pudinků uvaříme hustou kaši a ještě do horkého vmícháme 200g nuteli. Pořádně všechno mícháním spojíme a necháme vychladnout. Po vychladnutí do toho postupně zašleháme máslo. Pařížskou šlehačku kupuji tekutou v krabičce a jen ji pořádně vyšlehám.

  5. Jakmile máme vše nachystáno,jdeme dělat hotový řez. Z piškotového těsta odstraníme papír. Na piškot naneseme 1/3 nutelového krému, uhladíme, poklademe po celé ploše bebe sušenkami, opět naneseme zbytek nutelového krému.

  6. Na krém natřeme hotovou,vyšlehanou karamelovou šlehačku a nakonec na celý závěr pařížskou šlehačku a povrch posypeme nastrouhanou bílou čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!