Vynikající nutelové řezy
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 5 vajíček
- 5 polévkových lžic krystalového cukru
- 5 polévkové lžíc polohrubé mouky
- 1/2 prásku do pečiva
- trošku oleje
- 2 polévkové lžíce kakaa
- PRVNÍ NAPLN:
- 6 dcl mléka
- 2 vanilkové pudinky
- 200 g nutely
- 180 g krystalového cukru
- 150 g másla
- KARAMELOVÁ ŠLEHAČKA:
- 4 polévkové lžíce cukru krystal
- 3 dcl mléka
- 2 šlehačky v prášku
- PAŘÍŽSKÁ ŠLEHAČKA
- 2x balení tmavých BEBE sušenek
- tabulka bílé čokolády
Postup Vynikající nutelové řezy
Postup přípravy receptu
-
Den dopředu si připravíme základ na karamelovou šlehačku. 4 polévkové lžíce upálíme na karamel (na nízkém ohni,pozvolna necháme rozpustit cukr), potom přilijeme 3 dcl mléka (pozor, všechno se nám smíchá dohromady, ale pomalu se karamel v mléce rozpustí).
Necháme vychladnout a do druhého dne ji necháme v lednici. Druhý den v mléce vyšleháme dvě šlehačky v prášku a máme hotovou karamelovou šlehačku.
Upečeme si piškot. Bílky vyšleháme na tuhý sníh,potom přidáme cukr, žloutky, kakao, trošku oleje a nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva. Těsto vlijeme na plech s pečícím papírem a pozvolna upečeme.
NÁPLŇ: Z mléka,cukru a pudinků uvaříme hustou kaši a ještě do horkého vmícháme 200g nuteli. Pořádně všechno mícháním spojíme a necháme vychladnout. Po vychladnutí do toho postupně zašleháme máslo. Pařížskou šlehačku kupuji tekutou v krabičce a jen ji pořádně vyšlehám.
Jakmile máme vše nachystáno,jdeme dělat hotový řez. Z piškotového těsta odstraníme papír. Na piškot naneseme 1/3 nutelového krému, uhladíme, poklademe po celé ploše bebe sušenkami, opět naneseme zbytek nutelového krému.
Na krém natřeme hotovou,vyšlehanou karamelovou šlehačku a nakonec na celý závěr pařížskou šlehačku a povrch posypeme nastrouhanou bílou čokoládou.