Pralinky podomácku Zázvorové bonbony s bílou čokoládou a citronem
Recepty, CukrovíSuroviny
- 60 g hořké čokolády
- 2 lžičky citronové šťávy
- kůra z 1/2 citronu
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička likéru
- 130 g bílé čokolády
Postup Pralinky podomácku Zázvorové bonbony s bílou čokoládou a citronem
Postup přípravy receptu
-
Silikonovou formu na pralinky vložte do mrazničky.
60g hořké čokolády rozpusťte nad hrncem s mírně vroucí vodou. Přidejte 1 lžičku citronové šťávy i najemno nastrouhanou kůru z poloviny citronu.
Přilijte 1 lžičku likéru a dokořeňte vrchovatou lžičkou mletého zázvoru.
Náplň pořádně promíchejte a vložte do zdobicího sáčku s menší dírou.
130g bílé čokolády rozmixujte na jemnou drť. Připravte si do dřezu mísu s ledovou vodou.
V čisté tepluvzdorné míse (ne nerezové) postavené nad hrnec s velmi mírně vroucí vodou rozpusťte bílou čokoládu. Ale dejte pozor, nesmíte překročit teplotu 46°C!
Jakmile dosáhne čokoláda ideálního stupně, přesuňte ji ihned do ledové lázně a neustále míchejte, dokud se neochladí na 28°C.
Pak ji hned vraťte nad horkou vodní lázeň a zahřejte pouze na 30°C (jde to velmi rychle, takže buďte ve střehu, abyste to nepřehnali).
Čistým tenkým štětečkem vymažte zmrzlou silikonovou formu, až se její dno rovnoměrně pokryje (nezapomeňte důkladně vytřít všechny rožky a spáry, jinak budete mít v pralinkách dírky).
Uložte do mrazničky ztuhnout (stačí tak 2-3 minuty).
Pomocí zdobicího sáčku naplňte každou pralinku troškou zázvorovo-citronové směsi.
Zbytkem rozpuštěné čokolády zavíčkujte“ každou pralinku tak, že schováte náplň pod vrstvu bílé čokolády a zarovnáte dno do roviny.
Naposledy uložte na chvíli do mrazničky asi tak na 5 minut.
Opatrně vyklopte z formičky a můžete podávat.