Pralinky podomácku Zázvorové bonbony s bílou čokoládou a citronem

Recepty, Cukroví

Suroviny

60 g hořké čokolády
2 lžičky citronové šťávy
kůra z 1/2 citronu
1 lžička mletého zázvoru
1 lžička likéru
130 g bílé čokolády

Postup přípravy receptu

  1. Silikonovou formu na pralinky vložte do mrazničky.

  2. 60g hořké čokolády rozpusťte nad hrncem s mírně vroucí vodou. Přidejte 1 lžičku citronové šťávy i najemno nastrouhanou kůru z poloviny citronu.

  3. Přilijte 1 lžičku likéru a dokořeňte vrchovatou lžičkou mletého zázvoru.

  4. Náplň pořádně promíchejte a vložte do zdobicího sáčku s menší dírou.

  5. 130g bílé čokolády rozmixujte na jemnou drť. Připravte si do dřezu mísu s ledovou vodou.

  6. V čisté tepluvzdorné míse (ne nerezové) postavené nad hrnec s velmi mírně vroucí vodou rozpusťte bílou čokoládu. Ale dejte pozor, nesmíte překročit teplotu 46°C!

  7. Jakmile dosáhne čokoláda ideálního stupně, přesuňte ji ihned do ledové lázně a neustále míchejte, dokud se neochladí na 28°C.

  8. Pak ji hned vraťte nad horkou vodní lázeň a zahřejte pouze na 30°C (jde to velmi rychle, takže buďte ve střehu, abyste to nepřehnali).

  9. Čistým tenkým štětečkem vymažte zmrzlou silikonovou formu, až se její dno rovnoměrně pokryje (nezapomeňte důkladně vytřít všechny rožky a spáry, jinak budete mít v pralinkách dírky).

  10. Uložte do mrazničky ztuhnout (stačí tak 2-3 minuty).

  11. Pomocí zdobicího sáčku naplňte každou pralinku troškou zázvorovo-citronové směsi.

  12. Zbytkem rozpuštěné čokolády zavíčkujte“ každou pralinku tak, že schováte náplň pod vrstvu bílé čokolády a zarovnáte dno do roviny.

  13. Naposledy uložte na chvíli do mrazničky asi tak na 5 minut.

  14. Opatrně vyklopte z formičky a můžete podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!