Krém z medvědího česneku s václavkami
Recepty, PolévkySuroviny
- 1/2 cibule
- 1 PL oleje
- 2 brambory
- 1500 ml vývar - vody
- sůl
- pepř
- muškátový ořech
- 2 velké hrsti pokrájených listů medvědího česneku - medvědí česnek
- 200 ml šlehačky
- 300 g zamražených václavek
Postup Krém z medvědího česneku s václavkami
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmažíme drobne nakrájanú cibuľu. Pridáme očistené pokrájané zemiaky, zalejeme vývarom - vodou, osolíme, okoreníme, varíme. V nádobe vedľa si v troche v slanej vody dobre prevaríme václavky.
Keď sú zemiaky mäkké, vhodíme medvedí cesnak, chvíľku varíme.
Odstavíme, rozmixujeme tyčovým mixérom, pridáme šľahačku a václavky aj s vodou, v ktorej sa varili.
Privedieme do varu, prípadně dochutíme a vypneme. Necháme prestúpiť chute. Ak máme čerstvé šampiňóny, stačí ich podusiť na masle a dať do hotovej polievky.