Jáhlový koláč s jablky a drobenkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na korpus:
200-250 g jáhel v suchém stavu
hrst rozinek
2 vejce (bílky a žloutky zvlášť)
cukr dle chuti (sladidlo)
Náplň:
4-5 jablek (množství záleží na vás)
skořice
Drobenka:
2-3 polévkové lžíce Cottage (lepší hutný než tekoucí)
50 g vloček
50 g špaldové celozrnné mouky (nebo jiné)
50 g vlašských ořechů
trochu cukru (já dala špetku stévie)

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve propláchneme jáhly ve vlažné vodě (neproplachuji je 3x vroucí vodou, abych z nich nedostala vitamíny a minerály a hořké jsem je ještě neměla), vložíme do hrnce s vroucí vodou a rozvaříme je na kaši.

  2. Do trochu vychladlé kaše přidáme hrst rozinek, sladidlo (stévii, med atd.), žloutky a vyšlehaný sníh z bílků. Směs uhladíme do dortové formy vyložené pečicím papírem.

  3. Na jáhlový korpus klademe nastrouhaná jablka smíchaná se skořicí.

  4. Posypeme drobenkou (suché ingredience dáme do mixéru a rozemeleme, smícháme poté s Cottagem).

  5. Pečeme v troubě na 180°C 45 minut až hodinu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!