Jáhlový koláč s jablky a drobenkou
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na korpus:
- 200-250 g jáhel v suchém stavu
- hrst rozinek
- 2 vejce (bílky a žloutky zvlášť)
- cukr dle chuti (sladidlo)
- Náplň:
- 4-5 jablek (množství záleží na vás)
- skořice
- Drobenka:
- 2-3 polévkové lžíce Cottage (lepší hutný než tekoucí)
- 50 g vloček
- 50 g špaldové celozrnné mouky (nebo jiné)
- 50 g vlašských ořechů
- trochu cukru (já dala špetku stévie)
Postup Jáhlový koláč s jablky a drobenkou
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve propláchneme jáhly ve vlažné vodě (neproplachuji je 3x vroucí vodou, abych z nich nedostala vitamíny a minerály a hořké jsem je ještě neměla), vložíme do hrnce s vroucí vodou a rozvaříme je na kaši.
Do trochu vychladlé kaše přidáme hrst rozinek, sladidlo (stévii, med atd.), žloutky a vyšlehaný sníh z bílků. Směs uhladíme do dortové formy vyložené pečicím papírem.
Na jáhlový korpus klademe nastrouhaná jablka smíchaná se skořicí.
Posypeme drobenkou (suché ingredience dáme do mixéru a rozemeleme, smícháme poté s Cottagem).
Pečeme v troubě na 180°C 45 minut až hodinu.