Jáhlový salát

Recepty, Saláty

Suroviny

250 g jáhel
12 ks sušených rajčat naložených v oleji
250 g sýru feta (lze nahradit i tvrdším balkánem)
1 zelená paprika
1 žlutá paprika
5 lžic olivového oleje
1 lžička provensálského koření (rozdrtit v hmoždíři)
sůl
pepř
čerstvá bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly uvaříme dle návodu doměkka. Sušená rajčata pokrájíme na kousky, feta sýr a papriky na kostičky. Vše přendáme do mísy a zamícháme.

  2. Rozdrcené koření smícháme s olivovým olejem, solí a pepřem a přelijeme do salátu. Důkladně společně promícháme.

  3. Necháme ideálně hodinku až dvě odležet, aby se chutě hezky spojily. Servírujeme s lístky čerstvé bazalky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!