Jáhlový pudink s čokoládou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 80 g jáhel
- 50 g ořechů
- 750 ml mléka
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
- 1 lžíce chia semínek
- 50 g čokolády
- 70 g medu
- jogurt
Postup Jáhlový pudink s čokoládou
Postup přípravy receptu
-
Orechy nasucho opražíme a zomelieme.
Pšeno (jáhly) prelejeme vriacou vodou a necháme odkvapkať. Zalejeme mliekom, pridáme orechy, vanilkový cukor a štipku soli. Varíme 20-25 minút a rozmixujeme (netreba úplne dohladka).
Vmiešame nalámanú čokoládu, med a chia semienka a premiešame, aby sa čokoláda rozpustila.
Puding dáme do pohárov a necháme v chlade niekoľko hodín postáť.
Potom ozdobíme jogurtom a podávame.