Jáhlový pudink s čokoládou

Recepty, Moučníky

Suroviny

80 g jáhel
50 g ořechů
750 ml mléka
1 vanilkový cukr
špetka soli
1 lžíce chia semínek
50 g čokolády
70 g medu
jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Orechy nasucho opražíme a zomelieme.

  2. Pšeno (jáhly) prelejeme vriacou vodou a necháme odkvapkať. Zalejeme mliekom, pridáme orechy, vanilkový cukor a štipku soli. Varíme 20-25 minút a rozmixujeme (netreba úplne dohladka).

  3. Vmiešame nalámanú čokoládu, med a chia semienka a premiešame, aby sa čokoláda rozpustila.

  4. Puding dáme do pohárov a necháme v chlade niekoľko hodín postáť.

  5. Potom ozdobíme jogurtom a podávame.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!