Buchta v hrnečku pro jednoho z mikrovlnky

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 lžíce bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící)
1 lžíce vanilkové hrašky
2 lžíce cukru
1/2 lžičky prášku do pečiva
na špičku nože xanthanu
1 lžíce oleje
8 lžic vody (řídké těsto)
vanilka
citron
kakao
karob
káva
kokos
sušené ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si větší hrnek o objemu alespoň 300 ml, ale lépe 400-500 ml. Nasypeme do něho všechny sypké suroviny a lžící je promícháme. Přilijeme olej a vodu a lžící umícháme řídké těsto bez hrudek.

  2. Očistíme okraje hrnku a vložíme ho do mikrovlnné trouby. Vlníme na 700 - 800 W 3 minuty. Poté troubu ještě 1 minutu neotevíráme.

  3. Následně vyndáme hrneček s buchtou, necháme ještě 2 minuty chladnout a opatrně vyklopíme. Těsto se samo oddělí od stěn.

  4. Pokud to nepůjde, stačí lehce objet okraje kulatým nožem. Buchtu necháme zcela vychladnout, nakrájíme nožem na plátky a libovolně ozdobíme.

  5. Kdysi jsem se pokoušela o vaření bezlepkových knedlíků v mikrovlnné troubě. Knedlíky vypadaly krásně, ale mohla bych jimi dláždit cesty a rozbíjet okna. Proto jsem u této buchtičky zkrátila dobu vlnění téměř o třetinu a těsto zadělala mnohem řidší. A hurá, buchtička zůstala krásně měkká i po několika hodinách.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!