Kuřecí závitky v pikantní křenové omáčce

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

2 kuřecí stehna
sůl
mletý pepř
cm plátek másla
1 polévková lžíce oleje
1/2 nadrobno pokrájené červené cibule
1 kostka drůbežího bujónu
250 ml horké vody
motouz nebo nit na upevnění závitků
Na náplň do závitků:
3 cm široký plátek změklého másla
1/2 nadrobno pokrájené červené cibule
1/4 nadrobno pokrájené masité červené papriky
1/4 nadrobno pokrájené masité žluté papriky
2 nahrubo nastrouhané menší sladkokyselé okurky
1 kávová lžička hořčice
3 polévkové lžíce najemno nastrouhaného křenu
Na omáčku:
200 ml 12% sladké smetany
1 polévková lžíce hladké mouky
1 polévková lžíce hořčice
3 polévkové lžíce najemno nastrouhaného křenu

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna opláchneme osušíme a opatrně vykostíme.

  2. Rozložíme na prkýnko kůží dospod a nejlépe přes folii, nebo igelitový svačinový sáček mírně naklepeme. Lehce po obou stranách osolíme a poprášíme pepřem.

  3. V misce si umícháme náplň. Vidličkou rozmícháme máslo s hořčici, přidáme všechny zbývající uvedené suroviny a nejlépe rukou promícháme náplň, kterou pak stejnoměrně rozetřeme na rozklepané pláty masa. Maso opatrně zavineme a omotáme motouzem.

  4. V hrnci si rozehřejeme olej s máslem a závidky zprudka ze všech stran osmahneme. Přidáme pokrájenou půlku cibule a necháme 4minutky orestovat. Podlijeme 250 ml horké vody, rozdrobíme kostku bujónu a pod pokličkou na mírném plameni dusíme do změknutí masa cca 25minut.

  5. Měkké maso vyjmeme, odstraníme motouz a kůži(jde to velice lehce)a uchováme v teple.

  6. Ve smetaně rozmícháme hořčici s moukou, vlijeme do vařící šťávy a necháme 10minut provařit. 5minut před koncem přidáme nastrouhaný křen a vložíme závitky na prohřátí. Jako příloha se hodí houskový knedlík, nebo rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!