Vepřové ledvinky na šalvěji a cherry rajčátkách
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 600 g vepřových ledvinek
- 1 větší cibule
- sůl, pepř, celý kmín
- čerstvá šalvěj
- 6 cherry rajčátek
- voda na podlití
- olej
- ocet, mléko
- nastrouhaný chléb na zahuštění
Postup Vepřové ledvinky na šalvěji a cherry rajčátkách
Postup přípravy receptu
-
Vepřové ledvinky namočíme do mléka s octem. Řádně je propereme, podélně rozkrojíme a vyřízneme ledvinové kanálky (nejlépe je nechat ledvinky zamrazit a polorozmražené je přepůlit a vykrojit kanálky).
Ledvinky pokrájíme na malé kousky, znovu propereme a necháme na větším cedníku okapat.
Na oleji v tlakovém hrnci orestujeme nakrájenou cibulku, vložíme pokrájené ledvinky. Přisypeme koření, přidáme nasekanou šalvěj a zalijeme vodou.
Zavřeme tlakovou poklicí. Dusíme doměkka v tlakovém hrnci cca 25 minut. Po této době vypneme tlakový hrnec, necháme odsyčet páru. K ledvinkám přidáme pokrájená cherry rajčátka a ještě chvíli podusíme. Dochutíme.
Podle potřeby zahustíme nastrouhaným chlebem a dál povaříme asi 10 minut. Podáváme s knedlíkem nebo s rýží.