Vepřové ledvinky na šalvěji a cherry rajčátkách

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

600 g vepřových ledvinek
1 větší cibule
sůl, pepř, celý kmín
čerstvá šalvěj
6 cherry rajčátek
voda na podlití
olej
ocet, mléko
nastrouhaný chléb na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové ledvinky namočíme do mléka s octem. Řádně je propereme, podélně rozkrojíme a vyřízneme ledvinové kanálky (nejlépe je nechat ledvinky zamrazit a polorozmražené je přepůlit a vykrojit kanálky).

  2. Ledvinky pokrájíme na malé kousky, znovu propereme a necháme na větším cedníku okapat.

  3. Na oleji v tlakovém hrnci orestujeme nakrájenou cibulku, vložíme pokrájené ledvinky. Přisypeme koření, přidáme nasekanou šalvěj a zalijeme vodou.

  4. Zavřeme tlakovou poklicí. Dusíme doměkka v tlakovém hrnci cca 25 minut. Po této době vypneme tlakový hrnec, necháme odsyčet páru. K ledvinkám přidáme pokrájená cherry rajčátka a ještě chvíli podusíme. Dochutíme.

  5. Podle potřeby zahustíme nastrouhaným chlebem a dál povaříme asi 10 minut. Podáváme s knedlíkem nebo s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!