Čokoládové sušenky bez mouky

Recepty, Moučníky

Suroviny

1,5 skleničky (200 ml) nasekané hořké čokolády
2 bílky
1,5 skleničky moučkového cukru + na obalení
1/2 skleničky holandského práškového kakaa
1 rovná lžíce škrobu
1/4 lžičky soli
špetka chilli (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejme troubu na 180°C. Na plech dáme pečící papír. Rozehřejme ve vodní lázni 1 skleničku čokolády a dáme stranou, aby pomalu chladla.

  2. Šlehačem vyšleháme bílky, průběžně přidáme 3/4 skleničky cukru. Šleháme, dokud neutvoříme tuhý krémový sníh. V míse promícháme 3/4 skleničky cukru, kakaový prášek, škrob, chilli a sůl a přimícháme je postupně do vyšlehaného sněhového krému.

  3. Přimícháme půl skleničky nasekané zbylé čokolády do rozpuštěné čokolády a smícháme s bílkovým krémem. Těsto nabíráme polévkovou lžící, můžeme vyválet v moučkovém cukru a děláme kuličky, které přimáčkneme na pečící papír - necháme min. 5 cm mezery (nabudou, popraskají a roztečou se).

  4. Pečeme 10 minut, necháme zchladnout a pak sundáme z pečícího papíru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!