Ostré vepřové nudličky se zeleninou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 400 g vepřové kýty
- 1 lžíce vepřového sádla
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- hrst mražených hub
- můžou být i žampiony, popřípadě sušené, předem namočené houby
- 2 lžíce červené sterilované kapie bez nálevu
- 1 chilli paprička
- 10 cm zelené části pórku
- 1 bílá paprika
- sůl
- pepř
- 1 lžička sojové omáčky
- 2 rajčata
- 1 lžíce nastrouhaného parmazánu
Postup Ostré vepřové nudličky se zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Kýtu nakrájíme na nudličky. Česnek utřeme se solí a přidáme do nudliček. Necháme marinovat asi hodinu.
Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpustíme sádlo. Když je pořádně rozpálené, přidáme nudličky s česnekem.
Promícháme a přiklopíme poklicí. Necháme opékat na plný výkon asi 5 minut.
Pak přidáme cibuli nakrájenou na půlkolečka a houby.
Opět přiklopíme poklicí a zatím stále bez podlití dusíme asi 10 minut.
Asi po 15 minutách přidáme červenou kapii, nakrájená rajčata, pórek, čili papričku a zakápneme sojovkou. Ochutnáme, jestli je třeba osolit, ale sojovka a sůl v česneku by měla stačit.
Pokud máme dobrou pánev, není téměř potřeba podlévat. Pokud ne, sem tam přidáme malinko vody.
Když je maso měkké, přidáme ještě lžíci nastrouhaného parmazánu a už jen prohřejeme. Podáváme s opékačkami a tatarkou.