Jahodové cupcakes s ricottou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 210 g celozrnné mouky
- 2 vejce
- 150 ml rostlinného mléka
- 1/2 hrnku třtinového cukru
- 1/2 hrnku rozpuštěného másla
- 2 lžičky prášku do pečiva
- lžička přírodního vanilkového aroma
- Krém:
- 200 g ricotty
- třtinový cukr (dle chuti)
- 2 lžíce bílého řeckého jogurtu
- 200 g jahod
Postup Jahodové cupcakes s ricottou
Postup přípravy receptu
-
Ve velké míse smícháme všechny základní ingredience a vypracujeme hladké těsto. Hotové těsto vkládáme lžící do papírových košíčků a pečeme v troubě při 190 °C, cca 30 minut.
Mezitím očistíme a nakrájíme jahody. Ty vhodíme společně se lžící cukru do mixéru a rozmixujeme na hladkou kašičku.
Ricottu vyšleháme s bílým jogurtem a cukrem.
Upečené cupcakes necháme vychladnout. Vršky ozdobíme vyšlehaným ricottovým krémem.
Do krému uděláme malý důlek, naplníme ho jahodovou kašičkou a párátkem ji promícháme s krémem. Každý cupcake ozdobíme plátkem jahody.