Jahodové cupcakes s ricottou

Recepty, Moučníky

Suroviny

210 g celozrnné mouky
2 vejce
150 ml rostlinného mléka
1/2 hrnku třtinového cukru
1/2 hrnku rozpuštěného másla
2 lžičky prášku do pečiva
lžička přírodního vanilkového aroma
Krém:
200 g ricotty
třtinový cukr (dle chuti)
2 lžíce bílého řeckého jogurtu
200 g jahod

Postup přípravy receptu

  1. Ve velké míse smícháme všechny základní ingredience a vypracujeme hladké těsto. Hotové těsto vkládáme lžící do papírových košíčků a pečeme v troubě při 190 °C, cca 30 minut.

  2. Mezitím očistíme a nakrájíme jahody. Ty vhodíme společně se lžící cukru do mixéru a rozmixujeme na hladkou kašičku.

  3. Ricottu vyšleháme s bílým jogurtem a cukrem.

  4. Upečené cupcakes necháme vychladnout. Vršky ozdobíme vyšlehaným ricottovým krémem.

  5. Do krému uděláme malý důlek, naplníme ho jahodovou kašičkou a párátkem ji promícháme s krémem. Každý cupcake ozdobíme plátkem jahody.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!