Rajčatový salát s Hermelínem a vejcem

Recepty, Saláty

Suroviny

6 rajčat
1 Hermelín
1 vejce natvrdo
1 cibule
zelená nať jarní cibulky
čerstvá bazalka
1-2 PL majonézy
pepř
sůl
já ještě přidávám trochu koření Salát pikant od Antonína

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve nakrájíme na osminky rajčata, vložíme je do cedníku a posolíme.

  2. Necháme vykapat asi půl hodiny přebytečnou vodu, občas s nimi trochu zatřeste. Pokud jsou rajčata hodně vodnatá, je lepší je nechat okapat, aby salát nebyl po vychlazení a uležení příliš řídký.

  3. Rajčata přendáme do misky, přihodíme posekané vejce a nakrájený Hermelín, jemně nakrájenou cibuli, nať z jarní cibulky, bazalku, opepříme.

  4. Vše spojíme majonézou, zlehka promícháme a dochutíme.

  5. Necháme důkladně vychladit v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!