Café roláda s jablečnou šlehačkovou pěnou

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce
2,5 hrnku polohrubé mouky
1 hrnek cukru
4 PL vody
špetka sody
1-2 PL kávy Nescafé
2 jablka
1 šlehačka dr. Oetkera
1 Smeta-fix dr. Oetkera
2- 3 PL marmelády z černého rybízu
špetka skořice
1-2 ledové kaštany
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme s cukrem a přidáme 4 PL vody. Vmícháme mouku se sodou a sypkou kávu Nescafé. Vše našleháme do pěny a nalijeme na plech s pečícím papírem, který potřeme máslem. Pečeme cca 12 minut.

  2. Upečený plát i s papírem zavineme a necháme vychladnout.

  3. Mezitím si oloupeme jablka, která nastrouháme nebo nasekáme nahrubo, posypeme skořicí a dáme stranou, aby pustila šťávu.

  4. Vychladlý srolovaný plát potřeme rybízovou marmeládou.

  5. Šlehačku ušleháme se Smeta - fixem a nakonec zlehka vmícháme odkapaná jablka se skořicí.

  6. Jednu část jablečné šlehačky, natřeme na upečený plát s džemem a zavineme.

  7. Druhou částí jablečné šlehačky potřeme povrch roládky. Nastrouháme čokoládu - kaštany a dáme do chladu ztuhnout. Podáváme ke kávě apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!