Lehký tvarohový koláč s jablky a skořicí

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
150 g bílého jogurtu
100 g celozrnné mouky
90 g polohrubé mouky
30 g třtinového cukru
20 ml oleje
1 bílek
2 lžičky prášku do pečiva
Tvarohová náplň:
250 g tvarohu ve vaničce
40-50 ml mléka
(1 žloutek)
10 g cukru (může být i vanilkový)
Dále:
5-6 středních jablek
skořice
rozinky
ořechy...

Postup přípravy receptu

  1. V 1. míse si smícháme mouky s práškem do pečiva a cukrem.

  2. V 2. míse si smícháme jogurt, olej a bílek. Obě mísy smícháme a těsto nalijeme do dortové formy.

  3. Tvaroh si ušleháme se žloutkem, cukrem a mlékem - vzniklá směs musí být tekutější než těsto. Nalijeme do formy na těsto. Posypeme rozinkami a ořechy.

  4. Na hrubém struhadle si nastrouháme oloupaná a jadřinců zbavená jablka, která rozprostřeme na tvarohovou náplň. Posypeme skořicí a dáme péct na 180°C na 45-50 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!