Lehký tvarohový koláč s jablky a skořicí
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 150 g bílého jogurtu
- 100 g celozrnné mouky
- 90 g polohrubé mouky
- 30 g třtinového cukru
- 20 ml oleje
- 1 bílek
- 2 lžičky prášku do pečiva
- Tvarohová náplň:
- 250 g tvarohu ve vaničce
- 40-50 ml mléka
- (1 žloutek)
- 10 g cukru (může být i vanilkový)
- Dále:
- 5-6 středních jablek
- skořice
- rozinky
- ořechy...
Postup Lehký tvarohový koláč s jablky a skořicí
Postup přípravy receptu
-
V 1. míse si smícháme mouky s práškem do pečiva a cukrem.
V 2. míse si smícháme jogurt, olej a bílek. Obě mísy smícháme a těsto nalijeme do dortové formy.
Tvaroh si ušleháme se žloutkem, cukrem a mlékem - vzniklá směs musí být tekutější než těsto. Nalijeme do formy na těsto. Posypeme rozinkami a ořechy.
Na hrubém struhadle si nastrouháme oloupaná a jadřinců zbavená jablka, která rozprostřeme na tvarohovou náplň. Posypeme skořicí a dáme péct na 180°C na 45-50 minut.