Lehký jablečný moučník
Recepty, MoučníkySuroviny
- 4 celá vejce
- 150 g cukru moučky nebo krupice
- 150 g polohrubé mouky
- 1 sypký vanilkový puding
- 1 PL vanilkového cukru
- 2 PL stolního oleje
- 4 střední jablka
- rozinky máčené v rumu
- skořice
- vlašské nebo lískové ořechy
- máslo na vymazání pekáčku
Postup Lehký jablečný moučník
Postup přípravy receptu
-
Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Cukr přidávám po částech, stačí dvakrát. Po dobu šlehání připravíme jablka. Omytá a zbavená jadřinců nakrájíme na slabé plátky. Do vzniklé hmoty při mírných otáčkách přidáme po lžících mouku, smíchanou s pudingem a olej.
Na vymazaný pekáček nalijeme polovinu hmoty, klademe plátky jablek, posypeme je vanilkovým cukrem, skořicí, rozinkami i s rumem a ořechy. Na ně přijde zbytek těsta, který rozetřeme po celé ploše a dáme péci do vyhřáté trouby na 170 °C do zrůžovění, propečení zkoušíme špejlí.
Po upečení lehce pocukrujeme a necháme vychladnout.