Lehký jablečný moučník

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 celá vejce
150 g cukru moučky nebo krupice
150 g polohrubé mouky
1 sypký vanilkový puding
1 PL vanilkového cukru
2 PL stolního oleje
4 střední jablka
rozinky máčené v rumu
skořice
vlašské nebo lískové ořechy
máslo na vymazání pekáčku

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Cukr přidávám po částech, stačí dvakrát. Po dobu šlehání připravíme jablka. Omytá a zbavená jadřinců nakrájíme na slabé plátky. Do vzniklé hmoty při mírných otáčkách přidáme po lžících mouku, smíchanou s pudingem a olej.

  2. Na vymazaný pekáček nalijeme polovinu hmoty, klademe plátky jablek, posypeme je vanilkovým cukrem, skořicí, rozinkami i s rumem a ořechy. Na ně přijde zbytek těsta, který rozetřeme po celé ploše a dáme péci do vyhřáté trouby na 170 °C do zrůžovění, propečení zkoušíme špejlí.

  3. Po upečení lehce pocukrujeme a necháme vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!