Dezerty
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na těsto:
- 6 bílků - sníh
- 6 lžic cukru
- 6 žloutků
- 3 lžíce vody
- 3 lžíce oleje
- 8 lžic polohrubé mouky
- Krém:
- 3 dl mléka
- 1 vanilkový pudink
- 2 lžíce cukru
- 1 máslo
- Poleva:
- 200 g čokolády na vaření
- 100 g 100% tuku
- Šlehačka:
- 1/4 l Rama Cremfine
- 1 vanilkový cukr
- trochu kakaa
- Ovoce:
- mandarinky-kompotované (nebo jiné ovoce)
- Želé:
- 1 balíček červené dortové želatiny
- 1/4 l kompotové šťávy
Postup Dezerty
Postup přípravy receptu
-
Upečeme piškotový plát. Hned stočíme i s papírem, na kterém se pekl. Necháme vystydnout. Uvařený vychladlý pudink vyšleháme se změklým máslem do krému. Tímto krémem natřeme vychladlou roládu a dáme zatuhnout do ledničky.
Roládu nakrájíme na silnější plátky, celkem asi 15. Tyto plátky, pokud je krém opravdu pěkně zatuhlý, namáčíme do čokoládové polevy a klademe na pečící papír namočenou stranou nahoru. Vychladíme.
Na okraj každého plátku rolády nastříkáme šlehačku, doprostřed vložíme ovoce a zalijeme trochu zchladlou želatinou, aby se neporušila šlehačka. Dáme opět vychladit.