Dezerty

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na těsto:
6 bílků - sníh
6 lžic cukru
6 žloutků
3 lžíce vody
3 lžíce oleje
8 lžic polohrubé mouky
Krém:
3 dl mléka
1 vanilkový pudink
2 lžíce cukru
1 máslo
Poleva:
200 g čokolády na vaření
100 g 100% tuku
Šlehačka:
1/4 l Rama Cremfine
1 vanilkový cukr
trochu kakaa
Ovoce:
mandarinky-kompotované (nebo jiné ovoce)
Želé:
1 balíček červené dortové želatiny
1/4 l kompotové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Upečeme piškotový plát. Hned stočíme i s papírem, na kterém se pekl. Necháme vystydnout. Uvařený vychladlý pudink vyšleháme se změklým máslem do krému. Tímto krémem natřeme vychladlou roládu a dáme zatuhnout do ledničky.

  2. Roládu nakrájíme na silnější plátky, celkem asi 15. Tyto plátky, pokud je krém opravdu pěkně zatuhlý, namáčíme do čokoládové polevy a klademe na pečící papír namočenou stranou nahoru. Vychladíme.

  3. Na okraj každého plátku rolády nastříkáme šlehačku, doprostřed vložíme ovoce a zalijeme trochu zchladlou želatinou, aby se neporušila šlehačka. Dáme opět vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!