Hovězí nudličky na černém pivu a domácím kečupu

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

4 plátky hovězího masa
1 cibule (velká)
2 lžíce sádla
čerstvě mletý pepř
sůl
1 dl černého piva
1 dl kečupu (domácího)
1 mrkev
5 stroužků česneku
4 lístky čerstvé šalvěje
1 lžička majoránky
1 větší lžíce hladké mouky
1 dl vody (na zátěrku)

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso nakrájíme na nudličky, osolíme je a posypeme čerstvě umletým pepřem.

  2. V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo a osmažíme dohněda na kostičky nakrájenou cibuli, pak přidáme maso a na kolečka nakrájenou mrkev, zprudka maso opečeme, přilijeme kečup, promícháme, přilijeme pivo, mícháme dokud se veškerá tekutina neodpaří, výpek začne houstnout a karamelizovat tak, že se začne přichytávat na dno hrnce, v té chvíli přidáme nakrájenou šalvěj, majoránku, prolisovaný česnek a podlijeme horkou vodou, aby bylo maso celé ponořené.

  3. Tlakový hrnec uzavřeme a vaříme necelou hodinu, pak necháme z hrnce ujít tlak, zatřeme zátěrkou, necháme provářet 15 minut, šťávu dosolíme, popřípadě opepříme. Jako příloha je vhodné cokoliv, my měli těstoviny, ale hodil by se i krajíc chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!