Posvícenské koláče à la frgál

Recepty, Moučníky

Suroviny

60 g droždí
300 g cukru
500 ml mléka
500 g hladké mouky
500 g polohrubé mouky
4 vejce
300 g másla
Nádivka:
tvarohová, maková,...

Postup přípravy receptu

  1. Z droždí, trochy cukru, mléka a 2 lžic hladké mouky připravíme kvásek.

  2. Do mísy dáme hladkou i polohrubou mouku, vejce, teplé mléko, máslo, cukr a vzešlý kvásek. Zaděláme hladké těsto a necháme je kynout.

  3. Po vykynutí těsto rozdělíme na tři bochánky, které rozválíme a upravíme rukou.

  4. Nakonec je dle vlastní chuti naplníme makovou či tvarohovou nádivkou a upečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!