Posvícenské koláče à la frgál
Recepty, MoučníkySuroviny
- 60 g droždí
- 300 g cukru
- 500 ml mléka
- 500 g hladké mouky
- 500 g polohrubé mouky
- 4 vejce
- 300 g másla
- Nádivka:
- tvarohová, maková,...
Postup Posvícenské koláče à la frgál
Postup přípravy receptu
-
Z droždí, trochy cukru, mléka a 2 lžic hladké mouky připravíme kvásek.
Do mísy dáme hladkou i polohrubou mouku, vejce, teplé mléko, máslo, cukr a vzešlý kvásek. Zaděláme hladké těsto a necháme je kynout.
Po vykynutí těsto rozdělíme na tři bochánky, které rozválíme a upravíme rukou.
Nakonec je dle vlastní chuti naplníme makovou či tvarohovou nádivkou a upečeme.