Posvícenské koláče

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
250 ml mléka
2 lžíce cukru
42 g droždí
trocha polohrubé mouky
500 g hladké mouky
1 kypřící prášek
špetka soli
špetka muškátového květu
3 žloutky
200 ml oleje
Náplň:
2 měkké tvarohy
100g cukru krupice
2 žloutky
trocha rozinek
povidla na náplň podle potřeby
2 celá vejce na potření.

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, mléka, cukru a droždí zaděláme kvásek a vlijeme ho do mouky, smícháme se solí a práškem a muškátovým květem. Přidáme žloutky a olej a vypracujeme těsto. Necháme kynout.

  2. Smícháme tvaroh s cukrem a žloutky, vmícháme rozinky.

  3. Vykynuté těsto rozdělíme na 12 kousků a rozválíme válečkem.

  4. Na každý dame tvarohovou náplň a 2-3 rozinky a uzavřeme.

  5. Navrch dáme lžičku povidel. Okraje potřeme rozkvedlaným vajíčkem a pečeme ve vyhřáté troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!