Domácí broskvový džem
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 1 kg broskví
- 500 g krupicového cukru
- 6 lžic rumu
- 1 kávová lžička skořice
- 1 lžice šťávy z citronu
- 1 Labeta (želírfix) 2:1
Postup Domácí broskvový džem
Postup přípravy receptu
-
Nechcete-li mít v džemu slupičky, broskve nejprve oloupejte. Nejsnáz to jde tak, že plody v hrnci spaříte vroucí vodou, necháte dvě minuty stát, poté přelijete vodou studenou – a pak jednoduše oloupete.
Ovoce vypeckujte, pokrájejte na kousky, pak trošku rozmixujte tyčovým mixerem tak, aby zůstaly i kousky. Vmíchejte skořici a cukr, do kterého je rozmíchána Labeta.
Míchejte a podle tuhosti ovoce vařte dalších deset minut, až má džem dobrou konzistenci. Mně stačilo cca 5 minut.
Nakonec vmícháme šťávu z citronu a rum.
Opatrně rozdělte do vymytých a vařící vodou vypláchnutých sklenic tak, abyste se nedotkli okrajů. Zavíčkujte, případně otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.