Domácí broskvový džem

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

1 kg broskví
500 g krupicového cukru
6 lžic rumu
1 kávová lžička skořice
1 lžice šťávy z citronu
1 Labeta (želírfix) 2:1

Postup přípravy receptu

  1. Nechcete-li mít v džemu slupičky, broskve nejprve oloupejte. Nejsnáz to jde tak, že plody v hrnci spaříte vroucí vodou, necháte dvě minuty stát, poté přelijete vodou studenou – a pak jednoduše oloupete.

  2. Ovoce vypeckujte, pokrájejte na kousky, pak trošku rozmixujte tyčovým mixerem tak, aby zůstaly i kousky. Vmíchejte skořici a cukr, do kterého je rozmíchána Labeta.

  3. Míchejte a podle tuhosti ovoce vařte dalších deset minut, až má džem dobrou konzistenci. Mně stačilo cca 5 minut.

  4. Nakonec vmícháme šťávu z citronu a rum.

  5. Opatrně rozdělte do vymytých a vařící vodou vypláchnutých sklenic tak, abyste se nedotkli okrajů. Zavíčkujte, případně otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!