Rynglová povidla v pomalém hrnci

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

3 kg odpeckovaných zralých rynglí
1 kg cukru
1 dl octa
mletá (dle chuti) nebo celá skořice (cca 2 ks)
rum dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné vypeckované půlky rynglí smícháme s cukrem a octem, přidáme skořici (mleté dávám 3 lžíce) a vložíme do pomalého hrnce. Přiklopíme poklicí a pomalíme na low 12 hodin. Ryngle pustí šťávu, ale to není na škodu, vaříme dále. Občas zkontrolujeme a promícháme.

  2. Po dvanácti hodinách dáme poklici napříč, přepneme na high a nastavíme čas na 6 hodin. Občas promícháme a pozorujeme, jak povidla začínají houstnout (asi tak v polovině vaření), to je čas zbylé ryngle rozmačkat nebo rozmixovat.

  3. Po skončení varu přidáme 2 polévkové lžíce rumu, zamícháme, případně vytáhneme skořici a povidla plníme do sklenic. Zavíčkujeme a uložíme v chladu.

  4. Tímto způsobem připravuji i povidla švestková nebo z mini kiwi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!