Koláč z kyšky a tvarohu

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
2 vejce
1 hrnek cukru krupice
1 vanilkový cukr
1,5 hrnku polohrubé mouky
0,5 prášku do pečiva
0,5 hrnku oleje
1 hrnek kyšky
1 lžíce citronové šťávy
Tvarohová náplň:
1 tvaroh ve vaničce
1 vanilkový cukr
2 lžíce cukru krupice
strouhaná citronová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme do pěny s cukrem a vanilkovým cukrem. Metličkou postupně zamícháváme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, olej, kyšku a citronovou šťávu. Tvaroh smícháme s oběma cukry a citronovou kůrou.

  2. Do vymazané a vysypané kulaté formy nalijeme více než polovinu těsta, na kterou nastříkáme nebo namažeme tvarohovou náplň a zalijeme druhou polovinou těsta. Vložíme do trouby vyhřáté na 175°C a pečeme 45 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!