Tulácký kotel
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí prsa nebo vepřové maso
- 2 cibule
- 100 g anglické slaniny
- Na marinádu:
- 1 lžíce worcesterové omáčky
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce sójové omáčky
- pár kapek chilli omáčky
- 60 ml vody
- 1 lžíce Maggi
- pepř
- kari koření
- lžíce sladké papriky
- 6O ml oleje
- citrón
Postup Tulácký kotel
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si marinádu. Z citronu vymačkáme asi jednu lžičku šťávy.
Česnek oloupeme a prolisujeme. Všechny ostatní suroviny a dochucovače na marinádu v misce dobře promícháme.
Kuřecí prsa nakrájíme na proužky, když nebudou prsa, nakrájíme na nudličky vepřové a do marinády maso ponoříme, necháme asi na hodinu v chladu.
Nudličky vytáhneme z marinády a na pánvi opečeme. Kuřecí prsa jsou dříve, vepřové necháme déle, než změkne.
Maso podlijeme, vhodíme k němu nakrájenou cibuli a slaninu též na nudličky a necháme změknout. Já jsem marinádu vlila též na pánev k masu a dusila všechno dohromady. K tomuto připravenému masu nakrájíme brambory na kolečka, které smícháme se směsí masa. Podle chuti dosolíme. Hodí se i rýže, ale tu bych nemíchala. Dobrý je k tomu i čerstvý chléb.