Tulácký kotel

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí prsa nebo vepřové maso
2 cibule
100 g anglické slaniny
Na marinádu:
1 lžíce worcesterové omáčky
1 lžíce plnotučné hořčice
4 stroužky česneku
1 lžíce sójové omáčky
pár kapek chilli omáčky
60 ml vody
1 lžíce Maggi
pepř
kari koření
lžíce sladké papriky
6O ml oleje
citrón

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si marinádu. Z citronu vymačkáme asi jednu lžičku šťávy.

  2. Česnek oloupeme a prolisujeme. Všechny ostatní suroviny a dochucovače na marinádu v misce dobře promícháme.

  3. Kuřecí prsa nakrájíme na proužky, když nebudou prsa, nakrájíme na nudličky vepřové a do marinády maso ponoříme, necháme asi na hodinu v chladu.

  4. Nudličky vytáhneme z marinády a na pánvi opečeme. Kuřecí prsa jsou dříve, vepřové necháme déle, než změkne.

  5. Maso podlijeme, vhodíme k němu nakrájenou cibuli a slaninu též na nudličky a necháme změknout. Já jsem marinádu vlila též na pánev k masu a dusila všechno dohromady. K tomuto připravenému masu nakrájíme brambory na kolečka, které smícháme se směsí masa. Podle chuti dosolíme. Hodí se i rýže, ale tu bych nemíchala. Dobrý je k tomu i čerstvý chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!