Vepřové medailonky s pikantní omáčkou a rajčatovou rýží

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřová panenka
sůl
pesto z medvědího česneku
olivový olej
výpek z masa (medailonků=omáčka)
3 žloutky
pikantní zeleninová hořčice
dcl bílého vína
plátek másla
sůl dle chuti
Rajčatová rýže = rýže, sušená rajčata v olivovém oleji a bylinkách

Postup přípravy receptu

  1. Z panenky nakrájíme medailonky, které osolíme, potřeme olejem a pestem z medvědího česneku.

  2. Necháme je chvilku odležet a pak je orestujeme na pánvi z obou stran - měly by být růžové a šťavnaté. Vyskládáme je na talíř a udržujeme v teple - ještě trochu pustí šťávu.

  3. Omáčka: Do mísy slijeme výpek a šťávu z medailonků.

  4. Mísu dáme do vodní lázně, kterou zahříváme a postupně přidáváme žloutky, hořčici, máslo a víno a stále vyšleháváme metličkou až omáčka zhoustne. Osolíme ji dle vlastní chuti.

  5. Rajčatová rýže: Uvaříme rýži dle zvyklostí a do uvařené rýže nadrobno nakrájíme sušená rajčata v olivovém oleji a bylinkách.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!