Závitky se zelím

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

8 plátků vepřové plece
15 dkg anglické slaniny
1 zelí kysané bílé
1 klobása
2 rajské protlaky
2 cibule
hořčice
hladká mouka
smetana
sůl
pepř
cukr
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Mášo naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí, na něj dáme plátky anglické slaniny, podušené kyselé zelí, klobásu a smotáme do závitků.

  2. Uděláme si cibulový základ a na něm orestujeme z každé strany závitky, přidáme rajský protlak, zalijeme vodou a dusíme do měkká.

  3. Mášo vyjmene a zahustíme moukou s vodou a provaříme.

  4. Nakonec přilijeme smetanu a ochutíme soli, cukrem a citronovou šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!