Jehněčí na švestkách
Recepty, Jiné masoSuroviny
- ½ jehněčího hřbetu
- 2 lžíce másla
- 1 cibule
- 12 rozpůlených a vypeckovaných švestek
- 1 kousek celé skořice
- 5 hřebíčků
- 1 lžička cukru
- sůl
- mleté černé koření
- 1 lžička solamylu
- 1 – 1,5 dl bílého vína
- marináda:
- 3 lžíce oleje
- 1 lžíca medu
- šťáva z ½ citronu
Postup Jehněčí na švestkách
Postup přípravy receptu
-
Mäso z chrbta narežeme až po kosť.
Zmiešame med, šťavu a olej a mäso dobre potrieme aj do zárezov. Necháme v chlade marinovať aspoň 12 hodín. Potom mäso osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a upečieme domäkka. Ak treba, podlievame, aby sme mali dostatok výpeku na omáčku.
Potom mäso vyberieme a udržiavame v teple.
Výpek z mäsa prelejeme do panvice, vložíme maslo, narezanú cibuľu a orestujeme ju. Pridáme slivky, posypeme cukrom, pridáme škoricu a klinčeky a opekáme asi 3 minúty.
Podlejeme vínom, v ktorom rozmiešame solamyl a ešte niekoľko minút necháme variť, kým omáčka nezhustne.
Podávame s ryžou.