Čokoládové brownies - low carb dort

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 g vařené červené řepy
3 vejce
sladidlo podle vaši stravy - 30 g
30 g rozpuštěného másla
100 g mandlové mouky
40 g kakaa
8 g kypřícího prášku do pečiva s vinným kamenem
Náplň a zdobení:
30 g vysokoprocentní čokolády nad 80% kakaa
20 g másla
1 mascarpone
½ tučného tvarohu ve vaničce

Postup přípravy receptu

  1. Rozmixujeme červenou řepu, vejce a rozpuštěné máslo do hladka. Dáme lžičku hmoty bokem. Smícháme s mandlovou moukou (nebo část mandlové mouky nahradíme pistáciovou moukou). Nakonec vmícháme prášek do pečiva a vlijeme do formy s průměrem 15-18 cm, podle toho, jakou máte. Formu vyložíme pečícím papírem. Pečeme cca 40 min při 175°C. Špejlí zkuste, zda je už dort hotový, ale až po 30 min, aby vám nespadl.

  2. Jakmile bude dort vychladlý, prokrojíme ho a naplníme krémem z mascarpone, tvarohu a lžičky hmoty, kterou jsme dali bokem na začátku. Ta krém obarví na růžovo.

  3. Vrchní část dortu ozdobíme čokoládovou polevou (rozpuštěné máslo a čokoláda). Až poleva ztuhne, dozdobíme krémem. Dort je díky řepě neuvěřitelně vláčný, šťavnatý a fakt čokoládový.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!