Uzená krkovička s omáčkou z hrubozrnné hořčice
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 hrubší plátky uzené krkovičky
- 2 stroužky utřeného česneku
- olej
- 1 cibule
- 1 PL hrubozrnné hořčice
- 1 PL dijonské hořčice
- lžička másla
- 200 ml smetany na vaření
- 50 ml vývaru nebo vody
- 1 KL hl. mouky
- lžička dobré sojové omáčky
- sůl
- špetka cukru
Postup Uzená krkovička s omáčkou z hrubozrnné hořčice
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa potřeme česnekem. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme plátky masa. Opečeme z obou stran, lehce podlijeme vodou (nesmí plavat, spíše podléváme) a dusíme do měkka. Hotové vytáhneme a udržujeme v teple. Do výpeku dáme máslo. Po rozpuštění i obě hořčice a zarestujeme. Smícháme smetanu s vývarem a moukou a přidáme k hořčici. Dochutíme a chvíli povaříme.
Maso poléváme na talíři omáčkou. Vhodné jsou k tomu brambory na všechny způsoby.