Uzená krkovička s omáčkou z hrubozrnné hořčice

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 hrubší plátky uzené krkovičky
2 stroužky utřeného česneku
olej
1 cibule
1 PL hrubozrnné hořčice
1 PL dijonské hořčice
lžička másla
200 ml smetany na vaření
50 ml vývaru nebo vody
1 KL hl. mouky
lžička dobré sojové omáčky
sůl
špetka cukru

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa potřeme česnekem. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme plátky masa. Opečeme z obou stran, lehce podlijeme vodou (nesmí plavat, spíše podléváme) a dusíme do měkka. Hotové vytáhneme a udržujeme v teple. Do výpeku dáme máslo. Po rozpuštění i obě hořčice a zarestujeme. Smícháme smetanu s vývarem a moukou a přidáme k hořčici. Dochutíme a chvíli povaříme.

  2. Maso poléváme na talíři omáčkou. Vhodné jsou k tomu brambory na všechny způsoby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!