Slané a sladké srdce

Recepty, Dorty

Suroviny

-Korpus na slaný dort:
320 ml mléka
500 g polohrubé mouky
30 g solamylu
40 g Hery
1 lžička soli
1 lžička cukru
20 g čerstvých kvasnic
-Pomazánky:
ingredience v postupu
-Na dozdobení:
zelenina dle fantazie
salámy (šunka, anglická slanina, Poličan, Vysočina, debrecínka)
vejce uvařená na tvrdo
ředkvičky
uzený strouhaný sýr na ozdobení bočních stran dortu
-Sladké srdce:
(Korpus i krém jsem použila z receptu ořechový dort s pudinkovým krémem. Odkaz je v poznámce).
Jen do krému jsem použila:
pistáciový pudink
maliny
ananas

Postup přípravy receptu

  1. Pomazánka č.1: 2 smetanové Lučiny bez příchutě, 1 lžíce plnotučné hořčice, hrst nadrobno nakrájené jarní cibulky, 2 lžíce másla. Vše ušleháme do hladka, přimícháme jarní cibulku, dosolíme a opepříme.

  2. Pomazánka č.2: 1 šunkové pomazánkové máslo, 1 pomazánkové máslo bez příchutě, 2 lžíce másla, 2 kostky šunkového smetanového sýru. Vše našleháme a dochutíme pepřem a solí.

  3. Postup: Ze surovin na korpus vypracujeme těsto a necháme nakynout. Pak vložíme do srdcové formy, znovu necháme nakynout a upečeme. Pekla jsem na 180°Czhruba 35-40 minut. Necháme vychladit.

  4. Dort otočíme a prořízneme na dvakrát. Spodní část jsem mazala pomazánkou č.1, na to jsem dala pokrájené ředkvičky a anglickou slaninu, druhé patro jsem pomazala pomazánkou č. 2, položila vařená vejce a debrecínku. Celý dort jsem obmazala zbylou pomazánkou, boky dortu ozdobila strouhaným sýrem a povrch dortu ozdobila podle své fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!