Plněné slané trojúhelníčky s brynzou a koprem

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

Těsto:
150 g vody
30 g oleje
1/2 lžičky cukru
15 g čerstvého droždí
320-340 g hladké mouky
1 lžička soli
vejce na potření před pečením
Náplň brynzová s koprem:
150 g brynzy
80 g strouhaných vařených brambor
1 vejce
špetka soli
sekaný kopr

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodě rozmícháme cukr s droždím a necháme 15 minut stát. Přidáme zbytek surovin a uhněteme tvárné těsto, které bude asi 30 minut kynout.

  2. Brynzu včas vytáhneme z lednice, necháme ji povolit, aby se dobře roztírala a smícháme s bramborem a koprem, ochutnáme a dosolíme, je-li třeba.

  3. Vykynuté těsto vytáhneme na lehce pomoučený stůl a rozválíme na větší obdélník, který podélně rozřízneme napůl. Každou část plátu pomažeme náplní, srolujeme do úzkého závinu, přeneseme na plech s pečícím papírem nebo fólií a až tam kartou rozkrájíme na trojúhelníčky.

  4. Takto necháme 20-30 minut dokynout, potřeme je vejcem (sýrové trojúhelníčky můžeme svrchu trochou sýra posypat) a upečeme ve vyhřáté troubě (200°C/15-18 minut).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!