Lahůdkové závitky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky vepřové kotlety nebo kuřecího masa na řízky
4 plátky debrecínky nebo šunky
5 dkg slaniny
5 dkg nivy nebo jiného plísňového sýru
1 syrové vejce
1 vařené vejce
1 střední cibule
1 čerstvá paprika
snítka zelené petrželky
1 pevné rajče
hořčice
sůl
pepř
hladká mouka
olej na smažení
horká voda nakonec

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.

  2. Poklademe plátkem debrecínky nebo šunky.

  3. Na pánvi osmažíme cibulku společně s paprikou a rajčetem nakrájenými na kostičky nebo proužky a zalijeme rozkvedlaným vejcem s trochou soli a mírně vysrážíme.

  4. Směs rovnoměrně rozdělíme na plátky masa / pokud zbyde ponecháme do omáčky/ a posypeme strouhaným nebo rozdrobeným plýsňovým sýrem.

  5. Takto ozdobené plátky zarolujeme, obalíme v hladké mouce a zprudka smažíme na rozpáleném oleji ze všech stran.

  6. Poté závitky vyjmeme / je-li oleje hodně část slijeme /, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a cibulku, osmažíme, zaprášíme hladkou moukou a smažíme dozlatova.

  7. Poté opatrně vléváme horkou vodu, dokud nevytvoříme hladkou omáčku a vaříme ještě 2 minuty, nakonec osolíme / dle chuti kořeníme/.

  8. Poté necháme mírně ochladit, rozmixujeme a nakonec vmícháme na kostičky nakrájené vařené vajíčko. Podáváme jak jinak než s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!