Lahůdkové závitky
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky vepřové kotlety nebo kuřecího masa na řízky
- 4 plátky debrecínky nebo šunky
- 5 dkg slaniny
- 5 dkg nivy nebo jiného plísňového sýru
- 1 syrové vejce
- 1 vařené vejce
- 1 střední cibule
- 1 čerstvá paprika
- snítka zelené petrželky
- 1 pevné rajče
- hořčice
- sůl
- pepř
- hladká mouka
- olej na smažení
- horká voda nakonec
Postup Lahůdkové závitky
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
Poklademe plátkem debrecínky nebo šunky.
Na pánvi osmažíme cibulku společně s paprikou a rajčetem nakrájenými na kostičky nebo proužky a zalijeme rozkvedlaným vejcem s trochou soli a mírně vysrážíme.
Směs rovnoměrně rozdělíme na plátky masa / pokud zbyde ponecháme do omáčky/ a posypeme strouhaným nebo rozdrobeným plýsňovým sýrem.
Takto ozdobené plátky zarolujeme, obalíme v hladké mouce a zprudka smažíme na rozpáleném oleji ze všech stran.
Poté závitky vyjmeme / je-li oleje hodně část slijeme /, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a cibulku, osmažíme, zaprášíme hladkou moukou a smažíme dozlatova.
Poté opatrně vléváme horkou vodu, dokud nevytvoříme hladkou omáčku a vaříme ještě 2 minuty, nakonec osolíme / dle chuti kořeníme/.
Poté necháme mírně ochladit, rozmixujeme a nakonec vmícháme na kostičky nakrájené vařené vajíčko. Podáváme jak jinak než s rýží.