Jahodovo-jogurtové řezy
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 5 vajec
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 2 PL oleje
- 2 PL vody
- 1 vanilkový cukr
- 2 KL prášku do pečiva
- 2 PL kakaa
- Jahodový krém:
- 3 jahodové jogurty (použila jsem Dobrého tátu)
- želatinový ztužovač
- 10 dkg drobně nakrájených jahod
- Šlahačkový krém:
- 1 pomazánkové máslo čisté
- 1 šlehačka 33%
- 1 ztužovač šlehačky
- 10 dkg cukru
- 1 vanilkový cukr
- Dohotovení:
- marmeláda
- dětské piškoty
- kakao
Postup Jahodovo-jogurtové řezy
Postup přípravy receptu
-
Vejce, cukr, vanilkový cukr, olej a vodu vyšleháme. Přidáme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Pečeme v předehřáté troubě a upečené necháme vychladnout.
Pak pomažeme marmeládou, poklademe piškoty, zalijeme jahodovými jogurty, které jsme smíchali s jahodami a se ztužovačem. Necháme hodinu tuhnout.
Mezitím si vyšleháme máslo se šlehačkou a oběma cukry a ztužovačem šlehačky do tuha. Krém natřeme na jahodový krém a uhladíme. Hustě posypeme kakaem a dáme na 24 hodin uležet.