Vepřové kotlety v majonéze

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky vepřové kotlety
sůl
4 cibule (velké)
50 g tvrdého sýra
marináda:
250 ml majonézy
1 lžička karí
2 lžičky grilovacího koření
3 lžičky kremžské hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na marinádu promícháme.

  2. Maso osolíme a lehce naklepeme.

  3. Plátky masa protáhneme marinádou, naskládáme do misky a zbytkem marinády zalijeme. Necháme v chladu uležet, nejlépe do druhého dne.

  4. Cibuli nahrubo nasekáme. Tři cibule rozprostřeme na dno pekáče.

  5. Na cibuli naskládáme maso obalené marinádou a posypeme je zbývající cibulí.

  6. Přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Po 50 minutách posypeme maso nastrouhaným sýrem a ještě dalších 20 minut pečeme.

  7. Na posledních 10 minut můžeme pekáč odkrýt.

  8. Podáváme s jakkoliv upravenými bramborami a zeleninovou oblohou nebo salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!