Vepřové kotlety v majonéze
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky vepřové kotlety
- sůl
- 4 cibule (velké)
- 50 g tvrdého sýra
- marináda:
- 250 ml majonézy
- 1 lžička karí
- 2 lžičky grilovacího koření
- 3 lžičky kremžské hořčice
Postup Vepřové kotlety v majonéze
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny na marinádu promícháme.
Maso osolíme a lehce naklepeme.
Plátky masa protáhneme marinádou, naskládáme do misky a zbytkem marinády zalijeme. Necháme v chladu uležet, nejlépe do druhého dne.
Cibuli nahrubo nasekáme. Tři cibule rozprostřeme na dno pekáče.
Na cibuli naskládáme maso obalené marinádou a posypeme je zbývající cibulí.
Přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Po 50 minutách posypeme maso nastrouhaným sýrem a ještě dalších 20 minut pečeme.
Na posledních 10 minut můžeme pekáč odkrýt.
Podáváme s jakkoliv upravenými bramborami a zeleninovou oblohou nebo salátem.