Krkovička v povidlové marinádě
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky z vepřové krkovice
- 4 polévkové lžíce vrchovaté švestkových povidel
- 2 polévkové lžíce sójové omáčky
- 5 cm kousek zázvoru
- 2 stroužky česneku
- solamyl
- koření krkovička na česneku
- 150 ml vývaru
- sůl
- olej
Postup Krkovička v povidlové marinádě
Postup přípravy receptu
-
Maso si lehce naklepeme, osolíme, okořeníme a poprášíme solamylem. Na marinádu si smícháme povidla, sójovou omáčku, 1 lžíci oleje, nastrouhaný zázvor a česnek. Maso potřeme marinádou a necháme přes noc (nejlépe) uležet.
Na rozpáleném oleji okapané maso z obou stran pozvolna opečeme, nesmí se nám připalovat marináda, vyjmeme, výpek naředíme vývarem, přilijeme zbytek marinády a provaříme do zhoustnutí (můžeme ještě přidat všechny ingredience na marinádu, pokud máme sosíku málo).