Krkovička v povidlové marinádě

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky z vepřové krkovice
4 polévkové lžíce vrchovaté švestkových povidel
2 polévkové lžíce sójové omáčky
5 cm kousek zázvoru
2 stroužky česneku
solamyl
koření krkovička na česneku
150 ml vývaru
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso si lehce naklepeme, osolíme, okořeníme a poprášíme solamylem. Na marinádu si smícháme povidla, sójovou omáčku, 1 lžíci oleje, nastrouhaný zázvor a česnek. Maso potřeme marinádou a necháme přes noc (nejlépe) uležet.

  2. Na rozpáleném oleji okapané maso z obou stran pozvolna opečeme, nesmí se nám připalovat marináda, vyjmeme, výpek naředíme vývarem, přilijeme zbytek marinády a provaříme do zhoustnutí (můžeme ještě přidat všechny ingredience na marinádu, pokud máme sosíku málo).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!