Bramborové placky jemné se špaldou a tvarohem
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 4 velké uvařené a studené brambory
- 2 vejce
- 100 g nastrouhaného Junioru (nemusí být)
- 100 nastrouhaného tvrdého sýra
- špaldová krupice hrubá (kolik bude třeba na těsto, aby se dalo vykrajovat)
- nadrobno nakrájená petržel
- 1/3 kelímku tvarohu
- sůl
- olej na smažení
- strouhanka na obalení
Postup Bramborové placky jemné se špaldou a tvarohem
Postup přípravy receptu
-
Nejlépe je, uvařit brambory den předem, nebo když zbudou - musí být studené.
Nastrouháme je, přidáme sůl, vajíčka, nastrouhaný salám a sýr (obojí lze vynechat, jsou dobré i tak), tvaroh, petržel a špaldovku, aby nám vzniklo kompatibilní těsto, které na pomoučněném válu vyválíme a kulatou formičkou, nebo hrnkem vykrájíme kolečka (vykrajuji druhou stranou vykrajovátka na pirožky).
Takto vykrájené obalíme ve strouhance a placky péčeme na menším množství oleje. Hotové se mohou vysušit na ubrousku (já je nesuším), ale někdo to tak rád.