Bramborové placky jemné se špaldou a tvarohem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

4 velké uvařené a studené brambory
2 vejce
100 g nastrouhaného Junioru (nemusí být)
100 nastrouhaného tvrdého sýra
špaldová krupice hrubá (kolik bude třeba na těsto, aby se dalo vykrajovat)
nadrobno nakrájená petržel
1/3 kelímku tvarohu
sůl
olej na smažení
strouhanka na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Nejlépe je, uvařit brambory den předem, nebo když zbudou - musí být studené.

  2. Nastrouháme je, přidáme sůl, vajíčka, nastrouhaný salám a sýr (obojí lze vynechat, jsou dobré i tak), tvaroh, petržel a špaldovku, aby nám vzniklo kompatibilní těsto, které na pomoučněném válu vyválíme a kulatou formičkou, nebo hrnkem vykrájíme kolečka (vykrajuji druhou stranou vykrajovátka na pirožky).

  3. Takto vykrájené obalíme ve strouhance a placky péčeme na menším množství oleje. Hotové se mohou vysušit na ubrousku (já je nesuším), ale někdo to tak rád.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!