Bombastický dortík z roládek, ovoce a tvarohu

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 ml mléka
100 g másla
80 g krystalového cukru
1 vanilkový cukr
100 ml vody
2 PL želatiny v prášku
400 g měkkého tvarohu
8 půlek meruněk nebo broskví
Korpus:
2 piškotové rolády: (s ovocnou nebo jinou náplní o průměru 4 cm)
5 vajec
100 g cukru krupice
100 g hrubé mouky
citron - kůra
špetka soli
tuk + mouka na vysypání plechu
jahody nebo jiné ovoce
Na ozdobení:
4 PL vyšlehané šlehačky
stříbrné cukrové perličky
ovoce meruňky nebo broskve (čerstvé nebo kompotované)

Postup přípravy receptu

  1. V mléce na mírném plameni rozpustíme máslo, vmícháme cukr a necháme projít varem. Odstavíme, přilijeme ve vodě nabobtnalou želatinu a vanilkový cukr. Hmotu necháme v pokojové teplotě chladnout.

  2. Rozmixujeme 4 půlky broskví nebo meruněk a vmícháme je k chladnoucí hmotě. Nakonec do ní vmícháme i tvaroh.

  3. Piškotové rolády rozkrájíme na cca 1 cm plátky. Formu na biskupský chlebíček vyložíme mikrotenovou folií. Na dno a boky poklademe plátky rolády, které podle potřeby můžeme překrojit i na polovinu. Část plátků rolády si necháme ještě stranou.

  4. Na rolády nalijeme část připravené hmoty, na kterou rozdělíme meruňky (broskve) pokrájené na menší kousky. Zalijeme druhou částí hmoty. Uhladíme a navrch poklademe plátky rolád, které jsme si uschovali.

  5. Překryjeme fólií, zatížíme a uložíme do chladu nejlépe přes noc pěkně ztuhnout. Zdobíme šlehačkou, dortovými kuličkami a kousky ovoce nebo podle fantazie. Dortík ke výborný chlazený.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!